RSS

Les dones de Breda defensen la salut pública

26 jul.

Entre la Conselleria de Salut ocupada temporalment pel senyor Boi Ruiz i uns mossos d’esquadra que no devien saber massa bé quina cara posar, les dones de Breda  defensen els seus drets desprès d’ omplir dos autocars i presentar-se a Barcelona per protestar contra les retallades previstes al CAP de Breda en el servei d’urgències continuades. A la revista cafeambllet podeu llegir el seu comunicat, en el que diuen, entre altres coses, que

“com a dones, som cuidadores per tradició, de malalts, nens i gent gran o persones dependents (…) i no podem retrocedir 80 anys, .perquè la nostra geografia no ens permet desplaçar-nos amb facilitat i rapidesa, i perquè no és acceptable una altra solució.” (…)

En el Departament de Salut varen poder  lliurar les signatures recollides en un procès exemplar en el que s’ha involucrat tot el poble de Breda i en el que s’han emprat diverses formes de mobilització. Una d’elles, enviar mails diaris al  Conseller de Salut (conseller.salut@gencat.cat) demanant el manteniment de l’atenció continuada i de tots els serveis del CAP de Breda, sense acceptar cap RETALLADA.

Amb aquest enviament massiu les dones de Breda varen col.lapsar la bústia del Conseller fins al punt que el Cap del Gabinet del Conseller ja ha donat una resposta que ha tingut la seva rèplica, com podeu veure clickant sobre aquests links:

Resposta del Cap de Gabinet
2a. carta per tornar a enviar al Conseller

També s’han enviat cartes certificades, fins a un total de  450, demanant el manteniment dels serveis i de les urgències del CAP (el servei de Correus a Breda no donava l’abast).

I finalment, es varen fer  500 banderoles amb el lema “A BREDA DEFENSEM LA NOSTRA SANITAT”  que s’han penjat a balcons i façanes  perquè tothom que volti pels carrers de Breda sàpiga que no alló no són benvingudes les retallades.  Amb la concentració a Barcelona va quedar del tot clar que les dones de Breda no s’arronsen davant el Conseller de Salut i lluiten pels seus drets i el benestar dels seus.

Una lluita magnífica i exemplar que val la pena difondre d’unes dones dempeus en defensa de la salut!   La meva enhorabona més sincera a les dones de Breda!

(Sobre les retallades, notícies del tancament de 40 centres de salut, aquí.)

 

Etiquetes: , ,

1 responses to “Les dones de Breda defensen la salut pública

  1. susana

    27 Juliol 2011 at 8:43

    Tot un exemple i molt bona aquesta estratègia! Una manera molt senzilla de protestar que espero doni els seus fruits.
    Susana A.

     

Deixa un comentari